Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Асистивні технології в Україні: список виробників та дилерів

Асистивні технології – це збірний термін, що охоплює різноманітні допоміжні засоби та послуги. Вони призначені для того, щоб підтримувати на поточному рівні або підвищити функціональні можливості й автономність людей з хворобами та інвалідністю, тим самим сприяючи їх благополуччю.

Люди з протезами ніг та рук | © Pexels

Асистивні технології в Україні (Pexels)

Асистивні технології можуть бути різного характеру (програмні, електронні, механічні, оптичні тощо) і призначення. Це і крісла колісні, допоміжні засоби комунікації (планшети, картки, кнопки), протези, слухові апарати (телевізійні пристрої, звукові сигнали), оптичні окуляри, органайзери, ліфти-підйомники, а також пандуси, доріжки, поручні.

Сьогодні в Україні існує проблема належного забезпечення людей з інвалідністю якісними технічними засобами реабілітації. Отримуючи травму людина, переважно, залишається сам на сам зі своїми проблемами і потребує забезпечення технічними засобами реабілітації.

Більш ніж півмільйона людей з інвалідністю в Україні потребують забезпечення індивідуальними засобами і кожен з них прагне покращити якість свого життя.

В списку ми зібрали підприємства, які виготовляють асистивні технології в Україні.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті