Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Ліки від тривожних розладів

Основними причинами важкої тривожності є тривожні розлади. Вони проявляються в різних формах – як фобії, панічний розлад або генералізований тривожний розлад. Лікування медикаментами може являти собою вихід із тривожного стану.

Природні ліки

Фармацевтичне лікування спрямоване на нормалізацію порушених функцій мозку, які пов’язані з рухом між хімічними посередниками (нейтромедіаторами). Одним із важливих хімічних посередників є, наприклад, серотонін. Основними групами препаратів, доступних для цієї мети, є антидепресанти (включаючи групи трициклічних антидепресантів та селективних інгібіторів зворотного захоплення).

Багато людей мають великі упередження щодо психотропних засобів, але вони не виправдані. Психотропні препарати регулюють біохімію порушених процесів у центральній нервовій системі. Вони не призводять до змін особистості і, як правило, не призводять до залежності. Тільки група препаратів, що називається бензодіазепіни, може призвести до звикання після тривалого застосування, і тому їх призначають лише як короткочасне лікування гострих тривожних станів.

Найкращі результати лікування  тривоги досягаються за допомогою комбінації ліків та когнітивно-поведінкової терапії (КПТ). Ліки розслаблюють хворого і роблять його більш сприятливим до КПТ. Це, в свою чергу, підвищує готовність приймати ліки. Антидепресанти виявилися особливо ефективними при тривалому застосуванні.

Якщо ви боретеся з будь-якою із проблем, згаданих у цій статті, скористайтеся безкоштовною консультацією лікаря.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті