Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Фільми, що надихають

Всім нам буває нелегко в складні моменти життя. А особливо, якщо ми стикаємося з певною недугою чи інвалідністю. Нам потрібні теплі слова, підтримка близьких, мотивація.

Родина дивиться фільм | © Pexels

Перегляд фільмів родиною (Pexels)

Герої стрічок, що ми зібрали, знаходять в собі сили для відновлення, творчості, пошуку сенсів, кохання, великих досягнень. Тож, дивіться та надихайтеся!

До зустрічі з тобою (2016)

Романтичний фільм режисера Теа Шеррок знятий за сюжетом одноіменного бестселлера Джоджо Моєс.
Завдяки своїй новій доглядальниці Луїзі молодий чоловік Вілл, який опинився в інвалідному візку після аварії і відчуває себе неповноцінним, поступово починає набувати втраченого смаку до життя і переосмислює свої цінності.

Недоторканні - 1+1 (2011)

Прекрасна та зворушлива французька комедійна драма, що розповідає історію Філіпа, заможного паралізованого чоловіка та Дрісса, молодого хлопця, який хотів отримати від свого майбутнього роботодавця відмову у працевлаштуванні, щоб і надалі отримувати соціальну допомогу. Однак Філіп несподівано наймає молодика, який не має досвіду у догляді за людьми з інвалідністю. Дрісс допомагає Філіпу наважитися на речі, в яких він себе обмежував і взагалі по-новому подивитися на своє життя.

Пограбування з обмеженнями (2019)

Пограбування з обмеженнями | © Скріншот з фільму Пограбування з обмеженнями (2019) (Скріншот з фільму)

Олівер – успішний банкір, який потрапляє в аварію і в лікарні знайомится з сліпою Магдою, двома аутистами Рейнманом і Мачі та дівчиною з синдромом Дауна на ім'я Франці. Оліверу потрібно доставити до Швейцарії велику суму чорних грошей, тож його помічниками та прикриттям у цій авантюрній подорожі стають його нові друзі.

Людина дощу (1988)

Фільм-драма режисера Баррі Левінсона. Пробивний егоїст Чарлі несподівано дізнається, що батько лишив спадок не йому, а братові-аутисту Рею з синдромом саванта. Через корисливі цілі Чарлі викрадає брата та вирушає з ниму подорож країною. Ця поїздка починає творити чудеса. Чарлі дізнається більше про брата і відкриває дещо нове про себе, що поступово змінює його поведінку та світогляд, а Рей поступово починає краще розуміти навколишній світ.

Всередині я танцюю (2004)

Драма ірландського режисера Деміана О'Доннелла. Хворий на церебральний параліч 24-річний Майкл живе в будинку інвалідів з самого народження. Він знайомиться з новим пацієнтом клініки — Рорі О'Ши, якого прикувала до інвалідного візка м'язова атрофія. Як і Майкл, він практично не може пересуватися, але це не заважає Рорі по-своєму насолоджуватися життям. Друзям вдається переконати комісію і отримати допомогу, щоб жити самостійно. Завдяки другу Майкл усвідомлює себе повноправним членом суспільства.

Плем’я (2014)

Стрічка особлива тим, що вона стала першим фільмом у світі, знятим без єдиного слова — виключно українською жестовою мовою, і при цьому не має субтитрів, інтертитрів чи закадрового голосу.
Історія хлопця на ім'я Сергій, який прибуває до інтернату для людей із вадами слуху, де існує кримінальна організація, Плем'я. Він потрапляє в різні історії та закохується в Аню.

Незважаючи ні на що (2017)

Історія, заснована на реальних подіях, про талановитого хлопця на ім’я Салія. Головною мрією хлопця є стажування в елітному готелі в центрі Мюнхена, де трудяться тільки елітні кваліфіковані та досвідчені співробітники. Ніщо, навіть раптове погіршення зору, яке він зберігає в таємниці, не зможе стати в нього на шляху. Трохи удачі, допомога друзів та віра в себе - ось рецепт його успіху.

Незважаючи ні на що | © Скріншот з фільму Незважаючи ні на що (2017) (Скріншот з фільму)

Сильніше (2017)

Біографічний фільм про стійкість і вміння боротися. 
В результаті теракту Бауман позбувся обох ніг і мусить вчитися жити наново. Він стає символом боротьби і сили духу, він надихає і об'єднує людей. Однак самому Бауманну лише важче від загальної уваги. Його обтяжує нова роль орієнтира, звикання до коляски, протезів, і до решти того, що забирає багато сил. Здається, всі навколо нього раді дрібницям, а йому якось треба знайти для себе позитивні моменти нового життя.

Дихай заради нас (2017)

Романтична мелодрама, в якій Роберт Кавендіш - успішний і красивий хлопець подорожуючи Африкою підхопив важку хворобу. Його тіло повністю паралізувало, а до легень довелося підключити спеціальний апарат, інакше герой не міг дихати.
Лікарі радили дружині Діані не сподіватися на одужання чоловіка, але вона відмовлялася вірити в його смерть, і кохання створило справжнє диво. Роберт все також страждав від хвороби, але повернувся до боротьби та активного життя, а інші хворі зрозуміли, що їхній стан – не перешкода для повноцінного існування.

Стівен Хокінг. Теорія всього (2014)

Це надзвичайно вражаюча історія великого фізика та космолога, Стівена Хокінга, яка розгортається на екрані з ажіотажною енергією. Стрічка розкриває історію життя геніального вченого, який протистояв неможливим обставинам, надзвичайним обмеженням та власному фізичному стану. Ви дізнаєтеся про кар'єру вченого, його зустріч з майбутньою дружиною Джейн та їхній надзвичайний роман. Фільм також розкриває складні взаємини, змагання та підтримку, що супроводжували життя Хокінга.

Скафандр та метелик (2007)

Біографічна драма, знята на основі подій із життя редактора популярного журналу Elle France. Жан-Домінік Боб після інсульту виявився повністю паралізованим – зберіглася лише здатність моргати. Розплющуючи і заплющуючи очі, герой спілкується з оточуючими і пише книгу, в якій знайомить людство з почуттями хворих, приречених на довічну нерухомість.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті