Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

EnableMe провели вебінар щодо психологічної підтримки українських біженців в Німеччині

За підтримки DSEE 27 жовтня на платформі EnableMe відбувся вебінар на тему: “Психологічна підтримка біженців з України в Німеччині та основні питання сфери охорони здоровʼя”.

Психолоічна підтримка українців в Німеччині

Вебінар з психологом Мариною Коптель

Вебінар провела практикуючий психолог у методі транзакційного аналізу та гештальт-терапії Марина Коптель

Під час вебінару були обговорені основні психологічні проблеми, з якими стикаються українські біженці в Німеччині, а саме - тривожність, панічні атаки, ПТСР, підтримка близьких, які були травмовані на війні, адаптація в новій країні, тощо.

Спікер Марина Коптель наголосила на прогнозованій статистиці, за якою близько 30% громадян України зіткнуться з симптомами ПТСР внаслідок війни та надала корисні поради та вправи, які допомагають запобігти цьому станові. Також психолог на вебінарі поділилася практичною інформацією щодо того, як допомогти собі та людям зі схожими труднощами.

Усі бажаючі могли поставити питання психологу у прямому ефірі під час вебінару та у спільноті EnableMe UA

Вебінар доступний у запису з перекладом жестовою мовою, який під час ефіру надавали перекладачі жестової мови Наталія Московець та Валентина Кушнарьова.

Про спікера вебінару

Марина Коптель

Марина має вищу освіту з психології. Закінчила 2 роки навчання у методі транзакційного аналізу в УСТА і продовжує навчатися далі. Також навчається на 2й ступіні гештальт-терапії в КГУ. Останнім часом вона приймала участь у вебінарах та майстер-класах по роботі з травмою, гострими переживаннями, горем. Марина пройшла курс «Бути терапевтом під час війни» і працює у даному напрямку.

Спеціаліст консультує та допомагає розібратися з такими запитами, як: пізнання та прийняття себе, складності у стосунках, опрацювання особистих кордонів, гармонізація відносин та емоційної сфери, вивчення свого життєвого сценарію та формування навичок для щасливого життя.

Марині 38 років, вона мешкає в Києві з родиною, в неї двоє дітей та собака. Через події в Україні виїхала до Німеччини, де продовжує роботу психологом та надає безкоштовну допомогу на волонтерських засадах. Наразі Марина виступає волонтером та експертом в організації EnableMe UA і безкоштовно консультує українців.

Корисні вебінари для українців в Німеччині

Нагадаємо, цьогоріч EnableMe UA за підтримки DSEE проводить серію вебінарів для українців, які нині знаходяться у Німеччині. 

Наступні вебінари EnableMe UA:

24.11.2022 - Як знайти роботу в Німеччині? Вебінар від HR-фахівця Ольги Капорик 

19.12.2022 - Як оформити інвалідність в Німеччині? Вебінар від юриста Віктора Мороза 

Матеріал створено за сприяння DSEE


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті