Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

EnableMe провели вебінар щодо прав українських біженців у Європі

За підтримки DSEE 22 грудня 2022-го року на платформі EnableMe відбувся вебінар на тему “Права та обовʼязки українців у ТОП-3 країнах, які приймають біженців з України: Польща, Німеччина та Чехія” за участі юриста та експерта з питань міграції Віктора Мороза.

Вебінар про права та пільги українців в Німеччині

На вебінарі було обговорено основні проблеми, з якими стикаються українські біженці у зв’язку з релокацією до інших країн, та запропоновано варіанти вирішення проблем та поради. А саме, було зазначено ТОП-10 найбільш актуальних питань українських біженців з інвалідністю, як то правильне оформлення статусу інвалідності в країнах Європи, можливість та шляхи отримання громадянства в країнах ЄС, дистанційна та локальна реєстрація шлюбів, розлучень, смерті та інші важливі питання. 

Спікер вебінару “Права та обовʼязки українців у ТОП-3 країнах, які приймають біженців з України: Польща, Німеччина та Чехія” Віктор Мороз має потужний досвід з питань міграції, працевлаштування, оформлення бізнесу, міжнародного права та інших правових питань як в Україні, так і в країнах ЄС. Він розповів, чи можна зараз отримати розлучення або шлюб дистанційно, чи можна вивезти дитину за кордон без дозволу батька, як правильно платити податки в країнах ЄС, що зробити, щоби уникнути подвійного оподаткування, та дав поради, як можна спростити процедури оформлення документації та зробити її безкоштовною.

Усі бажаючі могли поставити питання у прямому ефірі під час вебінару та у спільноті EnableMe UA. 

Про спікера вебінару

Віктор Павлович Мороз - керуючий партнер, юрист АТ "Suprema Lex" www.supremalex.law. Адвокат, автор понад 100 статей та публікацій у юридичних та ділових ЗМІ, сертифікований медіатор, супроводжує міжнародні проекти за кордоном: ЄС, Кіпр, Судан, Гаїті, Туреччина.

Навчався Віктор Мороз у Національному Авіаційному Університеті на юридичному факультеті за спеціальністю «Повітряно-космічне право». Працював  у таких країнах, як Судан, Гаїті, Африка, Південна Америка, з супроводу робочих контрактів. По поверненню до України заснував власну юридичну компанію і багато працював у різних питаннях захисту бізнесів та проектах з кримінального права. У 2015 році створив адвокатське об'єднання “Suprema Lex», до якого сьогодні входить сотня найкращих юридичних компаній України, та займається захистом права власності та бізнесу. У тому числі, Віктор Мороз багато працює з іноземцями, зокрема і з міграційного права. 

Від початку війни був добровольцем, витратив багато власних коштів, а після повернення познайомився з проектом EnableMe Ukraine і продовжив консультування з міграційного права в рамках проекту.

Запис вебінару Віктора Мороза “Права та обовʼязки українців у ТОП-3 країнах, які приймають біженців з України: Польща, Німеччина та Чехія”
Вебінар доступний у запису з перекладом жестовою мовою, який під час ефіру надавала перекладачка жестової мови Валентина Кушнарьова.

Корисні вебінари для українців в Німеччині

Нагадаємо, цьогоріч EnableMe UA за підтримки DSEE провели серію інформаційних вебінарів з актуальних питань для українців, які нині знаходяться у Німеччині та Європі. 


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті