Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Як українцям продовжити строк дії закордонного паспорта за межами України?

Громадяни України, які перебувають за кордоном, можуть безкоштовно й оперативно продовжити строк дії свого закордонного паспорта.

Продовження закордонного паспорта за кордоном | © Pexels

(Pexels)

Загальні вимоги до оформлення паспорта громадянина України для особи, яка перебуває за кордоном, - за посиланням.

Під час дії воєнного стану існує можливість продовжити строк дії паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Для цього необхідно звернутися до закордонної дипломатичної установи та подати відповідну заяву. Ця процедура насамперед орієнтована на громадян, які вимушено залишили Україну через військові дії та/або повертаються в Україну в терміновому порядку.

Де можна продовжити термін дії закордонного паспорта

Щоб продовжити строк дії закордонного паспорта, зверніться до 

ВАЖЛИВО!

Строк дії закордонного паспорта старого зразка (тобто зі вклеєною фотокарткою, отриманого до 2004 року) не може бути продовжений.

Заява про продовження строку подається особою, на імʼя якої оформлений паспорт для виїзду за кордон, особисто.

Заява може бути подана до закінчення строку дії паспорта, але не раніше, ніж за два місяці до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон. Інформація про продовження строку дії паспорта для виїзду за кордон вноситься в ного безоплатно в день звернення особи, на імʼя якої оформлений паспорт, або її законного представника.

Строк дії паспорта для виїзду за кордон продовжується на пʼять років з дати подання відповідної заяви. У разі подання заяви до дати закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон - строк його дії продовжується на пʼять років з дати, що настає за датою закінчення строку його дії.

ВАЖЛИВО!

Плануючи придбати авіаквиток або подавати документи до іноземної консульської установи на отримання візи, неодмінно проконсультуйтеся попередньо, чи можна для цього використати закордонний паспорт із продовженим строком дії.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті