Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Робота в Польщі - де українським біженцям з інвалідністю шукати вакансії

Розповідаємо, де українські біженці з інвалідністю можуть шукати роботу в Польщі - саме в цій країні зосереджено найбільше всього людей, які виїхали з України через війну.

Люди в робочих жилетах у винному підвалі, серед яких дівчина на візку | © Pexels

Робота для людей з інвалідністю в Польщі (Pexels)

В інтернеті багато сайтів з пошуку роботи, утім знайти роботу не так просто, якщо ти не знаєш польської мови або тільки починаєш знайомитися з ринком праці Польщі. Волонтери EnableMe Ukraine підготували список корисних посилань, де українські біженці з інвалідністю можуть знайти для себе пропозиції працевлаштування.

Повітові центри зайнятості

Найперше, куди вам спочатку потрібно завітати, це до місцевого Повітового центру зайнятості. Там можна дізнатися про пропозиції роботи, курси та стажування у вашому регіоні. У більшості закладів є перекладачі з української мови, які можуть допомогти зорієнтуватись у пропозиціях, перекласти ваше CV або допомогти зателефонувати до роботодавця.

Якщо не знаєте, як шукати роботу, не маєте на це часу чи можливості, то можете просто зареєструватись у центрі та чекати звідти пропозицій. 

Проект “Niepelnosprawni.pl”

Проект Niepelnosprawni.pl пропонує комплексну допомогу для українських біженців з інвалідністю. На його офіційній сторінці можна знайти поради з пошуку роботи, вакансії, а також інформацію про те, як можна відкрити власний бізнес у Польщі. 

Фонд активної реабілітації

Фонд Активної Реабілітації в Кракові у Пункті професійної активізації розповідає про можливості пошуку роботи, курси, навчання та допомогу для осіб із інвалідністю.

Адреса: Dywizjonu 303 blok 66 pok. 25, 33 

Телефон: (12) 356 57 91

E-mail: punkt.krakow@far.org.pl

Робочі години: понеділок, середа, п’ятниця: 8:00 – 15:00, вівторок, четвер: 11:00 – 18:00     

Товариство Мудіта

Українці-біженці з інвалідністю можуть звернутись за допомогою із пошуком роботи до Товариства Мудіта, яке повідомляє про пропозиції праці на своїй сторінці. 

E-mail: kontakt@stowarzyszeniemudita.pl

Фонд “Integralia”

Місія фонду “Integralia” – підтримка людей з інвалідністю на шляху до професійної самореалізації. Фонд створює робочі місця в різних компаніях та установах.

E-mail:  fundacja@integralia.pl

Робота для людей з порушеннями слуху

У польському середовищі фейсбуку є спеціальна спільнота, де розміщують вакансії для людей, які мають порушення слуху. Також туди можна написати пост, якщо ви шукаєте роботу в якомусь конкретному регіоні. 

Проєкт “Razem sprawniej”

На сторінці проекту “Razem sprawniej” можна заповнити пошукову форму та переглянути вакансії залежно від галузі та місця роботи. Також на сайті є база з резюме (CV), тому за бажання можете розмістити там і своє. Для того треба спершу зареєструватися на сайті.

Групи у Facebook для пошуку роботи в Польщі

У Facebook є ще кілька польських тематичних груп та сторінок, де можна шукати роботу людині з інвалідністю, а також поширювати свої повідомлення про пошук: 

Сайти з пошуку роботи

Наостанок не можемо не згадати й популярні польські сайти з вакансіями:


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті