Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Інклюзивні соціальні проєкти від ГО “Інноваційні соціальні рішення”

Команда однодумців-волонтерів, яка займається реалізацією соціальних проєктів та ініціатив, створила кілька сервісів, до яких можуть долучитися всі бажаючі.

Інноваційні соціальні рішення | © Facebook

Соціальні проєкти в Україні (Facebook)

“Інноваційні соціальні рішення” – це команда, яка об’єднує, допомагає та надає професійну підтримку з метою створення максимально комфортних умов для самореалізації учасників АТО/ООС та інших соціальних груп.

Одним з таких проєктів став кар‘єрний хаб «ВОНА».

Вона Хаб спрямований на розвиток економічної спроможності жінок, які постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства. На базі простору дівчата можуть отримати індивідуальні психологічні та кар’єрні консультації з коучиноговим підходом, а також взяти участь у групових освітніх та мотиваційних зустрічах. Окремим компонентом в діяльності хабу є повноцінні освітні курси, які допомагають перекваліфікуватись та швидко опанувати  нові знання.

Простори знаходиться в місті Києві, за адресою: м.Максимовича 26 Б, а також Чернівцях, Ужгороді, Львові, Дніпрі, Запоріжжі та Луцьку, проте консультації дівчата та жінки можуть отримати онлайн.

Через кар’єрний хаб ви можете домовитися про безкоштовну індивідуальну консультацію з кар’єрним радником або радницею для здобуття чи покращення професійних навичок. Фахівці оцінять ваші персональні кар’єрні потреби, проаналізують можливості, допоможуть сформувати кар’єрний план, скласти резюме та навіть забезпечать супроводом під час адаптації на новому робочому місці.

Щоб отримати кар'єрну пораду, необхідно зареєструватися на сайті 

Ще один проєкт - Центр допомоги врятованим 

Це сервіс комплексу соціально-психологічних, юридичних та інформаційних послуг для людей, які постраждали від війни. 

Також особлива увага на виявлення випадків ГЗН, ДН та постраждалих від сексуального насильства внаслідок війни. Наразі за нашої імплементації ці сервіси працюють в Полтаві та Кропивницькому.

За імплементації ГО "Інноваційні соціальні рішення" на території України діє 27 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. До складу мобільної бригади входять: психолог, соціальний працівник та водій. Мобільні бригади соціально-психологічної допомоги:

- надають психологічні консультації та підтримку постраждалим від насильства та внутрішньо переміщеним особам;

- планово або екстрено реагують на звернення про випадки насильства;

- інформують про медичні, юридичні й інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства;

- скеровують постраждалих до інших закладів або спеціалізованих закладів (притулки, денні центри, кризові кімнати тощо);

- консультують потерпілих про їхні права та шляхи отримання допомоги;

- розробляють план безпеки та проводять оцінку ризиків для постраждалих;

- проводять інформаційно-просвітницьку діяльність для запобігання насильству.

Консультації анонімні, конфіденційні та безкоштовні. Можуть бути як очними так і онлайн.

Як звернутись: +38 050 527 5653 (телефон, Telegram)

https://youtu.be/Qcs-2YBKK98

Також вас може зацікавити дружній до жінок та дівчат простір "Вільна" - це комфортний коворкінг для жінок та дівчат, де можна отримати індивідуальну та групову психологічну і соціальну допомогу. Простір щодня реалізовує групові активності для покращення ментального, фізичного та репродуктивного здоров'я жінок та дівчат, підвищення їх компетенцій та розвитку креативних індустрій. 

Наразі, дев'ять чинних просторів у Києві (правий берег), Ірпеня, Вишгороді,Сумах, Житомирі, Миколаєві (мобільний простір), Шостці, Ніжині та Чернігові. Ці сервіси працюють з середи по неділю з 11 до 20:00. На базі просторів проходить близько 4-х різних просторів щодня, окрім консультацій.

У списку ви можете знайти простір "Вільна" у вашому місті.

Подробиці на сторінці проєкту https://www.instagram.com/vilna.project/


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті