Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Відомі люди з аутизмом

Аутизм не є вироком. Без перебільшення можна сказати, що аутичні люди можуть жити абсолютно щасливим і повним життям. Навіть серед дуже відомих, видатних і геніальних особистостей є люди з аутизмом.

Відомі люди з аутизмом | © Facebook

(Facebook)

Наприклад, Альберт Ейнштейн насилу вступав в контакт з іншими людьми. Він погано вчився в школі, відчував труднощі у вираженні думок. Майбутній вчений свого часу не міг знайти роботу, тому що не любив спілкуватися з людьми і не міг терпіти дотики.

Albert Einstein | © Facebook (Facebook)

Моцарту, як і багатьом аутистам, була властива відсутність міміки. Були стереотипні рухи руками і ногами. Музикант володів надчутливим слухом, занадто різкі та гучні звуки викликав больові відчуття. У Моцарта часто змінювалося настрій. Але це не завадило йому стати видатним композитором.
Історичні факти говорять про те, що Чарльз Дарвін був аутистом. Він рідко зустрічався з людьми, любив бувати на самоті. Контакт з іншими він підтримував за допомогою писання. Він колекціонував різні предмети. Але все це не завадило йому стати геніальною людиною і створити еволюційне вчення, якого дехто дотримується досі.

Томас Джефферсон – колишній президент Сполучених Штатів Америки жив з аутизмом. Він не був адаптований до соціальних контактів, йому ледве вдавалося спілкуватися з людьми, погано виступав перед аудиторією, для нього це було важко. Його дратували гучні звуки.
Сер Ентоні Хопкінс - британський актор, композитор і художник, володар “Оскара”. Він має синдром Аспергера, має труднощі з встановленням нових стосунків, погано сприймає зміни та навпаки одержимо захоплюється різними областями. 

Сам Хопкінс вважає, що його хвороба допомагає йому в роботі - він має ідеальну пам’ять, може запам’ятати 7 сторінок сценарію. Але нагадує, що над будь-яким талантом треба працювати.
Відомий кінорежисер, що входить в число найбільших і найвпливовіших режисерів в історії кіно, Стенлі Кубрик страждав аутистичним розладом. У нього був синдром Аспергера. На знімальному майданчику він часто поводився грубо, зациклювався на дрібницях.
Генеральний директор Tesla Ілон Маск страждає синдромом Аспергера і недавно вперше розповів про це. Він зробив визнання під час ефіру програми Saturday Night Live на каналі NBC, зазначивши, що він «перший ведучий програми з синдромом Аспергера».
Відома активістка Грета Тунберг розповіла, що має синдром Аспергера, тому її поведінка може відрізнятися від загальноприйнятої. Але це і є її надсила, яка дає їй стійкість та наполегливість.

Greta Tunberg | © Facebook (Facebook)

Ден Ейкройд – американо-канадський актор, комік, музикант, режисер і бізнесмен, номінант Academy Award та премії Emmi. У ранньому дитинстві лікар діагностував у нього помірний синдром Аспергера. Він часто говорив, що синдром Аспергера ідеально підходить для фільму «Мисливці за привидами», тому що він був одержимий примарами і правоохоронними органами. В цьому немає нічого дивного, тому що синдром Аспергера може змусити людину зосередитися на обмеженій кількості інтересів.

Якщо знати про свої особливості та використовувати їх для досягнення цілей, то можна досягти успіху і бути щасливим і успішним.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті