Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Реабілітація українців в Ізраїлі

Українці, які приїхали до Ізраїлю після 24 лютого 2022 року, можуть отримати безкоштовну допомогу лікаря. Але розраховувати на реабілітація для людей з інвалідністю не доводиться.

Реабілітація українців в Ізраїлі | © Pexels

(Pexels)

Ізраїль відомий на весь світ своїми ефективними реабілітаційними програмами, які допомагають ставити на ноги людей навіть після найважчих травм чи хвороб. Все це стає можливим завдяки неймовірно багатому досвіду лікарів та сучасним методикам, застосовуваним у медичних центрах цієї країни.

Саме до ізраїльських лікарів звертають пацієнти зі всього світу найчастіше, коли важливо пройти реабілітаційну програму під наглядом кращих фахівців, з застосування найновішого обладнання та інноваційних, у тому числі авторських, методик.

Практично будь-який добрий реабілітаційний центр займається різними видами медреабілітації:

  • дитячої;

  • інтенсівної;

  • ортопедичній;

  • Неврологічна.

Ефективність програми залежить від багатьох факторів, у тому числі генетичних особливо характеру пацієнта і, звичайно ж, виду порушення. Тому у спеціалізованих центрах Ізраїлю реабілітація проходитиме за участю багатьох вузькопрофільних фахівців.

Для кожного клієнта створюють індивідуальну програму, в якій зазвичай поєднують різні методи, у тому числі медичні, рухові, психологічні, поведінкові, соціально-ментальні. Окрім лікуючого лікаря з хворим зазвичай працюють психологи, логопеди, дієтологи, трудотерапевти і, при необхідності, інші фахівці.

Українські фахівці тримають постійний зв’язок з ізраїльськими реабілітологами та протезистами, а програма лікування та реабілітації в Ізраїлі  поранених українських захисників продовжується. Про це повідомляється на сторінці Посольства України у Facebook.

Медичне обслуговування українців

Міністерство соціального забезпечення надає біженцям з України допомогу по забезпеченню медичного обслуговування.

  • Дана медична послуга- громадянам України безкоштовна, за умовою перебування в країні у статусі туриста;

  • це не стосується нових репатріантів і осіб, що проходять за законом про "Тошав хозер" (для тих, хто повернувся громадян Ізраїлю);

  • Послуга надається громадянам України, які прибули до Ізраїлю починаючі з 24.02.2022р.

Будь ласка, зверніть увагу, що Ви будете застраховані відповідно до Вашої вікової групи.

Якщо ви виїжджаєте з Ізраїлю, уряд Ізраїлю анулює поліс медичного страхування відповідно до дати від'їзду. Для його активування після повернення до Ізраїлю, Вам необхідно звернутися до центру «Цав-Ашша» та подати заявку на його активацію.

Якщо Ви:

  • Громадянин України

  • Вік до 60 років

  • Прибув до Ізраїлю у статусі туриста починаючі з 24.02.2022р. та пізніше

Ви зможете отримати безкоштовно медичні послуги у центрах медичної допомоги "Терем" ,які розташовані по всій країні, при наданні українського закордонного паспорту, або тимчасового посвідчення,що надає право на в'їзд до Ізраїлю.

Невідкладна медична допомога у центрі "Терем" буде здійснена в екстрених випадках, або погіршенню стану здоров'я у зв'язку з існуючими захворюваннями.

До Ваших послуг центр телефоннї допомоги - щоденно з 10:00 до 18:00, Ви можете отримати консультацію медичної сестри (медбрата) російською мовою. тел.  073-2255356.

Філії «Терема» працюють цілодобово у наступних містах: Бней-Брак, Ашдод, Модеїн, Єрусалим, Бейт-Шемеш.

Центри "Терем"

Якщо Ви:

  • Громадянин України

  • старше 60 років

  • Прибув до Ізраїлю в статусі туриста починаючі з 24.02.2022р. і пізніше

Ви зможете отримати поліс медичного страхування від компанії "Менора-Мівтахим".

Дана послуга надається у клініках "Леуміт" безкоштовно по всій країні, при наданні українського закордонного паспорту, або тимчасового посвідчення,що надає право на в'їзд до Ізраїлю.

Поліс вступає в дію автоматично за вказівкаю уряду Ізраїлю,виходячи з даних отриманих від управління народонаселення та міграції, через декілька днів після Вашого пребуття до Ізраїлю.

До Ваших послуг центр обслуговування медичної каси "Леуміт" російською мовою.

По всім питанням, а також черги до лікаря, Ви можете звернутися 24/7 за телефоном 1-700-507-507.

У випадку, якщо Ви звернулись до медичної каси "Леуміт" і Ваш поліс не знайдено у реєстрі Вам потрібно звернутись до центру допомоги "Цав-ха-Шаа" за телефоном *5130 для з'ясування номеру поліса.

Якщо в перші дні перебування в країні Вам потрібна медична допомога, а поліс ще не оформлений, будь ласка, зверніться до нас у центр «Цав-Ашша» в робочий час для отримання консультації.В екстрених випадках звертатися до центру "Цав-ха-Шаа" за номером *5130.

Якщо Ви є громадянином України, який перебуває в Ізраїлі в статусі туриста, прибули 24.02.22 або пізніше, і на момент в'їзду до Ізраїлю Вам не виповнилося 60 років, оформити поліс медичного страхування можна лише після досягнення Вами 60-річного віку. З цього моменту уряд Ізраїлю видасть Вам поліс відповідно до даних управління населенням та міграції. Зверніть увагу, що після оформлення поліса набирає чинності протягом 2-х тижнів.

З питань та отримання медичної допомоги зі страхування, наданої адміністрацією «Цав-Ашша» особам віком 60 років та старше ви можете звернутися за номером телефону 1-700-507-507.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті