Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Організації, що надають допомогу українським біженцям у Великобританії у 2023 році

Більшість українців, які в’їжджали до Великої Британії з лютого 2022 року, робили це двома спеціальними візовими маршрутами.

Допомога українцям у Великобританії | © Pexels

(Pexels)

 Це сімейна схема в Україні (що дозволяє українцям приєднуватися до членів родини, які вже перебувають у Великій Британії) та схема спонсорства в Україні, відома як «домівки для України». Homes for Ukraine дозволяє громадянам України приїжджати до Великої Британії, якщо вони мають спонсора, здатного забезпечити їх проживанням щонайменше на шість місяців.

Станом на 14 лютого 2023 року, уряд Великої Британії видав 65 900 сімейних віз в Україну та 152 600 віз через домівки для України. Власники віз за обома схемами мають право працювати та навчатися у Великій Британії протягом трьох років і отримують доступ до пільг. Homes for Ukraine також пропонує щомісячні виплати приймаючим особам та біженцям.

Яку допомогу можна отримати

В Великобританії ви можете звернутися по допомогу до таких організацій:

  • Ukrainian Welcome Center - https://www.ukrainianwelcomecentre.org/ - проводить численні особисті заняття, включаючи уроки англійської мови, уроки мистецтва, допомогу з перекладом і заповнення форм і заявок онлайн. 

На їхньому сайті ви зможете знайти багато корисної інформації про житло, працевлаштування, школи та садочки, транспорт, систему охорони здоров’я, контакти перекладачів та багато іншого. Сторінка у Facebook - https://www.facebook.com/UkrainianWelcomeCentre/ 

  • «Опора» - https://opora.uk/ - підтримує українців, які тікають від війни, у відновленні свого життя у Сполученому Королівстві.

Інформаційні канали та групи активної підтримки з десятками тисяч активних українців, які прибули до UK

  • Бізнес-підтримка, вебінари та схеми грантів для українського бізнесу, який розпочинають чи продовжують українці в UK

  • Гіди щодо життя у UK, які допомагають українцям зробити перші кроки після прибуття, отримати доступ до медицини, підтримки психічного здоров’я, освіти, оренди тощо

  • Онлайн-платформа для комунікації українців з потенційними спонсорами в UK, як більш структурована та безпечніша альтернатива соцмережам

  • Використання та оновлення платформи OPORA, постійний зріст мережі партнерів, щоб запропонувати прямі пропозиції допомоги (фінансування транспорту до UK, товарів для дітей, підтримки психічного здоров’я, пропозицій щодо працевлаштування від національних підприємств у різних галузях)

  • Безкоштовні юридичні консультації та представництво з питань соціального забезпечення пропонує Інтегрована юридична консультаційна клініка UCL (UCL iLAC) 

Їх сайт - https://www.ucl.ac.uk/access-to-justice/ucl-integrated-legal-advice-clinic-ucl-ilac

Звернутися можна також за телефоном 020 3108 8499 

Години роботи: 10:00-17:00 з понеділка по п'ятницю.

  • Банки харчування. Щоб отримати допомогу від продовольчого банку, вам потрібно буде отримати ваучер, який може бути виданий кількома місцевими громадськими організаціями (наприклад, школами, лікарями загальної практики та консультаційними агентствами). Ваш місцевий продовольчий банк може порадити, які агентства можуть допомогти.

Ви можете зателефонувати за номером 0808 208 2138 (працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00 крім святкових днів) і дізнатися більш детальну інформацію про допомогу.

  • Якщо ви хочете покращити свою англійську, зверніть увагу на безкоштовні курси

https://www.open.edu/openlearn/supporting-ukrainians

https://www.gov.uk/guidance/learn-to-speak-read-and-write-english-homes-for-ukraine#:~:text=Free%20ESOL%20courses%20online,also%20learn%20Ukrainian%20or%20Russian


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті