Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Медична допомога українцям в країнах Європи

Для українців, які вже кілька місяців перебувають в країнах Європи, одним з найважливіших питань є медичне обслуговування. Тож, ми підготували підбірку корисних ресурсів, які можуть бути корисні українцям в Європі

Медична допомога для українських біженців в Європі | © Pexels

Медичне обслуговування українців в країнах Європи (Pexels)

https://www.cancer.org/about-us/what-we-do/ukraine-support.html -  Американське ракове товариство допомагає українцям, хворим на рак, знайти ліки, отримати консультацію. На сайті є номери телефонів, за яким слід звернутися для отримання допомоги.

https://www.amcham.ro/amcham-romania-members-standwithukraine/msd-supports-save-the-children-romania-in-offering-access-to-emergency-care-for-pregnant-ukrainian-refugee-women-and-newborns - Доступ до невідкладної допомоги вагітним українським біженкам та новонародженим у Румунії.

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/strategie-und-politik/nationale-gesundheitsstrategien/gesundheitliche-chancengleichheit/chancengleichheit-in-der-gesundheitsversorgung/informationen-fuer-schutzsuchende-ukraine.html - Корисна інформація про систему охорони здоров’я Швейцарії, яка стосується медичної допомоги, медичного страхування та інших питань, пов’язаних зі здоров’ям

https://www.lastefond.ee/helping-children-affected-by-war-in-ukraine/?lang=en - Дитячий фонд Тартуської університетської лікарні в Естонії може допомогти ліками, лікуванням, медичними інструментами (інсулінові помпи та предмети першої необхідності, слухові апарати, ортези тощо), медичними окулярами, технікою, дієтичним харчуванням, психологічною підтримкою, лікуванням та покриттям інших витрат.

https://kingitudelu.ee/news - Приватний фонд лікування раку Hille Tänavsuu «Дар життя» в Естонії.

https://www.toetusfond.ee/about-the-foundation - Фонд Талліннської дитячої лікарні.

https://www.denhaag.nl/en/municipality-of-the-hague/ukraine/health-care-for-ukrainian-refugees.htm - Корисна інформація стосовно охорони здоров’я в Нідерландах.

https://www.dentalclinics.nl/emergency-dentist/ - Невідкладна стоматологічна допомога українським біженцям у Нідерландах.

https://dentysciukrainie.pl/ - Мапа стоматологічних кабінетів для біженців з України в Польщі.

https://www2.hse.ie/services/healthcare-in-ireland/ukrainian-refugees.html - Про медичні послуги для громадян України в Ірландії.

https://lekariproukrajinu.cz/en/ - Лікарі різних напрямків, які надають безкоштовну допомогу українським біженцям у Чехії.

https://solidarites-sante.gouv.fr/actualites/actualites-du-ministere/accueil-ukraine - Інформація про медичні послуги для українців у Франції.

https://info-ukraine.be/en/assistance-belgium/medical-care-ukrainian-refugees - Про медичне обслуговування українських біженців у Бельгії.

Якщо вам необхідна підтримка друзів, порада експерта чи психолога або ви просто бажаєте поспілкуватися - ласкаво просимо до

Спільноти EnableMe Ukraine

Матеріал створено за підтримки LexisNexis


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті