Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Грошова допомога українцям в Хорватії

Українці, які мають тимчасовий захист в Хорватії, можуть отримати одноразову грошову допомогу у розмірі від 330 до 460 євро.

Грошова допомога для українців в Європі | © Pexels

Грошова допомога (Pexels)

Розмір допомоги залежить від того, чи ви перебуваєте у Хорватії самостійно (тоді це 330 евро) чи з сім’єю (460 евро).

Як отримати фінансову допомогу у Хорватії?

Для отримання допомоги українцям необхідно подати заяву на одноразову фінансову допомогу черговому соціальному працівникові у Центрах притулку та у закладах Колективного проживання. 

Якщо ви проживаєте у приватному житлі, то заявку можна подати в Центр соціального захисту населення та його відділення у Хорватії, найближче з них ви можете знайти за посиланням.

Грошова допомога призначена для покриття надзвичайних потреб українців і призначається тільки після співбесіди. Рішення про призначення фінансової допомоги залежить від того, чи має особа в Хорватії родичів, друзів, чи влаштована на роботу і який у неї рівень доходів.

За додатковою інформацією про виплати звертайтесь за номером +385 99 399 7317 або пишіть на електронну адресу ukrajina@mrosp.hr.

Окрім того, у Хорватії ви можете отримати допомогу від Червоного Хреста – продукти, одяг, ліки. Заявку можна оформити тут.

Також допомогу продуктами та іншими необхідними речами надає організація Карітас – їхні центри можна знайти біля кожного великого, католицького Костелу.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті