Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

EnableMe провели вебінар щодо працевлаштування українців у Німеччині

За підтримки DSEE 24 листопада на платформі EnableMe відбувся вебінар на тему “Робота для українців в Німеччині” за участі фахівця у сфері пошуку та підбору персоналу Ольги Капорик

Вебінар щодо працевлаштування в Німеччині

Вебінар з Ольгою Капорик

На вебінарі обговорили основні питання та проблеми, з якими стикаються українські біженці в Німеччині, а саме - пошук роботи, перекваліфікація, відкриття ФОП, сплата податків, складання резюме європейського зразку тощо.

Спікер вебінару “Робота для українців в Німеччині” Ольга Капорик має потужний досвід з працевлаштування як в Україні, так і в країнах ЄС. Вона наголосила, що зараз виникло багато проблем з шахрайством при пошуку роботи та розповіла, як уникнути таких ситуацій. Також спікер розповіла, яка ситуація з влаштуванням у дитячі садочки дітей працюючих мам в Німеччині та дала поради, як можна спростити цю процедуру та зробити її безкоштовною.

Усі бажаючі могли поставити питання щодо працевлаштування українців в Німеччині у прямому ефірі під час вебінару та у спільноті EnableMe UA

Про спікера вебінару

Ольга Капорик - фахівець з працевлаштування з потужним стажем. Закінчила Київський Національний Університет імені Вадима Гетьмана за спеціальністю “Управління персоналом та економіка праці”. Також проходила різноманітні курси з підвищення кваліфікації. У 2021-му році закінчила річний курс з гештальт-терапії, щоби поширити свою професіну обізнаність в трудовій психології та окремих аспектах працевлаштування.

Починала свою кар'єру з посади менеджера по управлінню персоналом туристичної компанії, згодом стала директором з персоналу цієї компанії. Наразі Ольга є експертом з працевлаштування в EnableMe Ukraine. 

В зв'язку з війною 35-річна Ольга з двома дітьми та домашніми тваринами (два кота і один собака) опинилась вимушено в Європі. Одна дитина у неї шкільного віку, а друга - ще дошкільного періоду. Тому Ольга як ніхто знайома з проблемами вимушених переселенок з дітьми, зайнятістю дітей у навчальних закладах та одночасною потребою матерів заробляти на життя. Тому вона зацікавлена вирішенням проблем сучасних українок як жити далі в еміграції, та з власного особистого та робочого досвіду поділилась порадами та особливостями життя і роботи в Німеччині.

Запис вебінару Ольги Капорик “Робота для українців в Німеччині”

Вебінар доступний у запису з перекладом жестовою мовою, який під час ефіру надавала перекладачка жестової мови Валентина Кушнарьова.

Корисні вебінари для українців в Німеччині

Нагадаємо, цьогоріч EnableMe UA за підтримки DSEE проводить серію вебінарів для українців, які нині знаходяться у Німеччині. 

Наступний вебінар EnableMe UA:

19.12.2022 - Як оформити інвалідність в Німеччині? Вебінар від юриста Віктора Мороза 

Матеріал створено за сприяння DSEE


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті