Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Українці з дітьми в Нідерландах: переваги методу раннього втручання

Благодійний фонд «Інститут раннього втручання» (Харків, Україна) та компанія SOFT tulip (Нідерланди) презентують досвід раннього втручання в дитинство під час війни, яка розпочалася в Україні 24 лютого 2022 року.

Метод раннього втручання

Директор організації SOFT Tulip, яка надає послуги дітям/дорослим з інвалідність у Нідерландах, Ерік Блумкольк активно працює над покращенням якості життя понад 35 000 осіб з інвалідністю з України, які на даний час перебувають в будинках-інтернатах, та над недопущенням їх ізоляції та сегрегації від місцевих спільнот. Адже такі заклади і надалі носять закритий та ізоляційний характер, що не сприяє інтеграції та включенню дітей та дорослих з інвалідністю у суспільство.

Модель раннього втручання

В рамках проекту Ерік Блумкольк відвідав українок Олену Блинюк та Олександру Хворостенко, які зараз опинились під тимчасовим захистом у Нідерландах. Окрім того, пан Ерік обговорив співпрацю та переваги методу раннього втручання з Ганною Кукурузою, доктором психологічних наук та національним тренером з раннього втручання, яка працює виконавчим директором в харківському бдагодійному фонді «Інститут Раннього Втручання».

Ерік Блумкольк відвідав українок у Нідердландах

Спільними зусиллями Нідерландів та України, організації  SOFT Tulip та «Інститут раннього втручання» працюють над тим, щоб кожна родина в Україні мала можливість отримати послугу раннього втручання, що відповідає міжнародним стандартам якості.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті