Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Свободу від обструктивних думок!

«Стежте за своїми думками, вони стають вашими словами, стежте за своїми словами, вони стають вашими діями, стежте за своїми діями, вони формують вашу долю» (Талмуд).

© pixabay

(pixabay)

У всіх нас були або є деякі повторювані мисленнєво-емоційні моделі, від яких ми хотіли б і можемо позбутися. Особливо, якщо ці моделі заважають або обмежують нас у повсякденному житті.

Карусель думок

Думки підказують нам, що не можна їсти, що треба напитися, що треба чогось боятися. Вони кажуть нам, що ми ніколи щось не зможемо або щось не вийде, що ми, мовляв, не в порядку через інвалідність.

Деякі думки говорять нам, що ми безпорадні, неспроможні що-небудь зробити, щось змінити, наважитися на щось або спробувати щось. Сам факт того, що ми можемо сприймати або спостерігати ці думки, означає, що ми ними не є.

Конфронтація думок

Помістіть цю модель у вашій свідомості на стільці, який для неї встановлено.

Сядьте на інший стілець, який ви встановили навпроти цієї моделі мислення, і поговоріть зі своїм шаблоном мислення.

Наприклад, ось так: «Гей, дорогий шаблон мислення, ти з’явився колись у моєму житті.

Ти трохи липкий і жорсткий, ти мені зараз не потрібен. Ти зовсім не справжній. Ти як завіса мрії. Я свідома, вільна істота.

Твій старий обструктивний шаблон мислення - це лише шматок мого минулого. Можливо, я також перейняв вас від когось іншого або внаслідок певного впливу. Тепер я свідомо відпускаю тебе».

Бездумне звільнення

Якщо ви так відчуваєте, йдіть проти старої моделі мислення трохи «люто» та «енергійно» на початку. Або нехай відпущення відбувається природно і без зусиль. Тоді просто дайте старій моделі мислення впасти, як розпечене вугілля.

З шаблоном не повинно бути «довгої боротьби», скоріше свідоме усвідомлення, а потім відмова від нього.

Нехай старий шаблон попрощається: «Так, ти маєш рацію. Я покидаю тебе зараз. Те, що я тобі казав, чомусь зовсім неправда. Це просто якась дивна ідея, яка виникла в якийсь момент. Але тобі це більше не потрібно. Дякую, я теж зараз спокійний".

Тоді також стане зрозуміло, що ви цілком чудовий у своєму справжньому єстві, невинний і здатний на більше, ніж ви думаєте. Що ніщо не має сили перешкодити вашому справжньому базовому буттю.

Свідомість думки

Тепер ви можете заповнити вільний простір, який виникає після відчуження, новим способом буття, способом бачення, способом життя та способом дії, або дозволити йому заповнити його.

Якщо старий образ думок виникне знову, ви можете його впізнати і не слідувати йому. Тепер ви усвідомлюєте, що він поступово стає слабшим і слабшим.

Удачі в цьому! Цілком можливо, що це відпускання вдасться саме по собі.

Якщо моделі мислення занадто вперті, ви також можете скористатися терапевтичною підтримкою для процесу відпущення.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті