Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

“Незламні” - допомога українцям, постраждалим від війни

Кожного дня від російської агресії страждають українці, як військові, так і мирні. Поранення, травми, горе, втрати стали супутниками українців.

Проєкт "Незламні" - допомога українцям | © https://unbroken.org.ua/

(https://unbroken.org.ua/)

Національний реабілітаційний центр “Незламні“ (“Unbroken”) - це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу.

Від початку повномасштабного вторгнення тут пролікували більш як 11 тисяч поранених українців, серед яких 350 - діти. Серед напрямків роботи Центру - реконструктивна хірургія, ортопедія і протезування. Людям не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють.

Окрім того, у Центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією. Усю медичну допомогу люди отримують безоплатно.

Національний реабілітаційний центр “Незламні“ працює на базі Першого медоб’єднання Львова - найбільшої медичної установи України, до якої входять дві дорослі лікарні та одна дитяча.

Основна місія проєкту - рятувати, протезувати та реабілітувати українців в Україні.

Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Аби українці якомога швидше могли відновитися після бойових травм, у Центрі "Незламні" запустили програму протезування. Окрім звичайних протезів, спеціалісти Центру розпочали встановлювати пацієнтам біонічні протези. 

Так, Національний центр реабілітації "Незламні" спільно з благодійною платформою dobro.ua розпочали благодійний проєкт "Протези для Незламних". У його межах одними з найкращих у світі біонічними протезами вдасться забезпечити щонайменше півсотні українців, які постраждали від війни. Ціна питання: сто мільйонів гривень. Долучитися може кожен. 

Крім того, "Незламні" відкрили Центр ментального здоров’я. Допомога надається як цивільним, так і військовим. Це надважливо для поранених війною людей. Кожного пацієнта супроводжує мультидисциплінарна команда разом із психологом, аби на усіх етапах лікування підтримувати.

В Центрі працюють кваліфіковані спеціалісти. Це – психіатри, психотерапевти, лікарі-психологи, гештальт-терапевти, EMDR, тілесні терапевти та когнітивно-поведінкові терапевти. Витрати на ремонтні роботи та облаштування приміщень Центру профінансував ІТ Кластер.

 


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті