Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Фінансова допомога українцям в Румунії

Українці, які поїхали в Румунію після 24 лютого 2022 року і перебувають там щонайменше 7 днів, можуть подати заявку на участь у програмі багатоцільової грошової допомоги від World Vision (Проект MPCA GIRO555).

Гроші українським біженцям в Румунії | © Pexels

(Pexels)

Якщо Ви або члени Вашої родини залишили Україну 24 лютого 2022 року або пізніше, перебуваєте в Румунії принаймні 7 днів та потребуєте фінансової допомоги для підтримки основних потреб, Ви можете отримувати 110 євро протягом 3 місяців.

Для цього потрібно заповнити анкету на сайті https://ro-koboviews.lmms.org/x/#ESgLoAip 

Умови отримання допомоги

1. Якщо Ви не отримуєте подібну фінансову допомогу від інших організацій (УВКБ ООН, Червоний Хрест тощо) та World Vision.

2. Якщо Ви не зверталися з проханням про надання притулку до Головної імміграційної інспекції.

3. Ви знаходились у Румунії щонайменше 7 днів.

4. Якщо Ви відповідаєте наступним критеріям:

• Особа з інвалідністю або/та з важким захворюванням

• Один з батьків дитини

• Людина похилого віку (60 років і більше)

• Сім'я з однією дитиною або кількома дітьми

• Сім'я з вагітною жінкою

• Самотня жінка без інших дорослих

Після заповнення онлайн-форми:

1. Протягом одного місяця після заповнення форми* Ви отримаєте SMS-повідомлення із зазначеним часом, датою та місцем зустрічі з представниками World Vision.

*Зверніть увагу, що заповнення цієї онлайн-форми не гарантує, що Ви будете зареєстровані як бенефіціар цієї програми фінансової допомоги та отримаєте SMS-запрошення на зустріч, оскільки можливість зареєструвати всі заявки обмежено.

2. У день зустрічі Вам необхідно пред'явити представникам World Vision SMS-повідомлення та оригінали наступних документів (Ваших документів та членів Вашої родини, які бажають зареєструватися у програмі):

• Дозвіл на Тимчасовий Захист (обов'язково)

• Закордонний паспорт

• Український ідентифікаційний податковий номер

• Внутрішній паспорт/ Національна ID-картка

• Свідоцтво про народження дітей

• Посвідка на проживання в Україні (обов'язково для громадян інших країн)

Достатньо присутності одного повнолітнього представника родини з оригіналами документів всіх членів родини, які бажають зареєструватися у програмі.

Представник родини повинен мати активний румунський номер телефону.

Очна реєстрація в цій програмі фінансової допомоги буде проводитись у містах: Бухарест, Констанца, Ясси, Сучава.

Будь ласка, зверніть увагу, що Ви зможете стати бенефіціаром програми фінансової допомоги лише після того, як пройдете наступні кроки:

1. Отримати SMS-запрошення на зустріч з представниками World Vision.

2. Зустріч із представниками World Vision – співробітники перевірять Вашу відповідність критеріям цієї програми допомоги, та внесуть Ваші дані у систему.

3. Після зустрічі із Вами та внесення інформації про Вас у систему World Vision, представники World Vision перевірять Ваші дані у системі дедуплікації.

Перевірка в системі дедуплікації є обов'язковою та необхідною, щоб підтвердити, чи Ви та члени Вашої родини вже отримуєте/отримували подібну фінансову допомогу від інших організацій чи ні. Перевірка буде проведена після очної реєстрації (внесення даних про Ваші документи у систему, на зустрічі з представниками World Vision).

Якщо після очної реєстрації та перевірки в системі дедуплікації Вас не буде обрано бенефіціаром цієї програми фінансової допомоги, Ви отримаєте повідомлення про це.

За додатковою інформацією можна написати за електронною адресою SupportUCR@wvi.org або зателефонувати за номером гарячої лінії (Понеділок-П'ятниця, 09:00-17:00):

+40 754 600 244 (WhatsApp, Viber, Telegram)


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті