Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Довідник гарантій, пільг і послуг для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та членів їх сімей

Довідник деяких видів гарантій, пільг і послуг, встановлених законодавством для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та членів їх сімей підготувала громадська спілка „Всеукраїнська громадська організація ,,Національна Асамблея людей з інвалідністю України”.

© unplash

(unplash)

У довіднику зібрана інформація щодо понад ста гарантій, пільг і послуг, передбачених законодавством для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та членів їхніх сімей. Наявність у тієї чи іншої категорії осіб відповідного права позначена знаком плюс «+».

Під час користування Довідником слід врахувати, що в ньому наведено не всі, однак більшість гарантій, пільг і послуг, передбачених законодавством для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та членів їхніх сімей. Зокрема до Довідника включено найбільш значущі та актуальні гарантії, пільги і послуги, які визначено законами України (здебільшого без спеціальних законів), наказами й актами Уряду та центральних органів виконавчої влади і поширюються на всю територію України. На місцевому рівні органами влади можуть прийматися додаткові рішення стосовно гарантій, пільг та послуг. Такі види підтримки не включено до Довідника, оскільки вони стосуються населення тієї території, на яку поширюється юрисдикція місцевого органу влади.


https://naiu.org.ua


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті