Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Допомога на реабілітацію українцям з інвалідністю в Польщі

Українські біженці з інвалідністю можуть отримати допомогу в Польщі на реабілітацію, реабілітаційне та медичне обладнання, продовольчі ваучери, доступ до інтеграційних занять та курсу польської мови.

Інвалідність у Польщі | © Pexels

Люди з інвалідністю отримують допомогу в Польщі (Pexels)

Польський фонд Авалон / Avalon організував Центр допомоги біженцям з інвалідністю, в якому можна отримати підтримку та допомогу для осіб з інвалідністю, які внаслідок повномасштабного вторгнення змушені були залишити свої домівки та знайшли прихисток у Польщі.

На початку 2024 року фонд Авалон спільно з Міжнародним медичним корпусом / International Medical Corps розпочали декілька нових проєктів щодо підтримки біженців з інвалідністю. Відтак, фонд пропонує такі види допомоги:

  • фінансування ортопедичного, реабілітаційного та медичного обладнання. Придбання спеціалізованого обладнання – це інвестиція в майбутнє і, що не менш важливо, в активізацію біженців на ринку праці та соціальному житті в новій країні.

  • реабілітація – важливим кроком до активізації та соціалізації біженців з інвалідністю є реабілітація. Фінансування доступне в центрах по всій країні.

  • Консультаційний центр – Тут біженці з інвалідністю можуть отримати безкоштовні консультації щодо їхніх прав, можливості користування матеріальними пільгами та підтвердженням інвалідності в Польщі.

  • інтеграційні та освітні заклади – фонд пропонує як освітні вебінари на своєму каналі YouTube, інтеграційні семінари, організовані в штаб-квартирі Фонду, так і різноманітні інклюзивні зустрічі, спільні святкування.

  • фінансування курсу польської мови на рівні В1 – курс доступний для осіб віком від 16 років, які мають базові знання з польської (на рівні А2), а також PESEL UKR. Заняття проходять стаціонарно у Варшаві. 

  • організація групових інтеграційних занять для дітей;

  • надання продовольчих ваучерів, які дозволяють придбати речі першої потреби.

  • Гаряча лінія. Фонд веде безкоштовну гарячу лінію українською мовою, де можна отримати інформацію про проекти Фонду, а також отримати практичну інформацію та доступну підтримку в Польщі (фінансову та матеріальну).

Номер гарячої лінії – 790 688 222. Інфолінія працює з понеділка по пʼятницю з 8:00 до 16:00.

Для того, щоб отримати допомогу від фонду слід звернутись до них або за номером інфолінії (790 688 222) або за електронною адресою pomocukrainie@fundacjaavalon.pl


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті