Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Як отримати нову професію онлайн і безкоштовно. Посилання на освітні ресурси

Де б ви не були - у бомбосховищі чи притулку для біженців - вчитися ніколи не пізно, а зараз, під час війни та зростаючої економічної кризи як ніколи актуально та важливо. EnableMe Ukraine розповідає як вивчитись на юриста, журналіста, дизайнера та іншу будь-яку професію просто зі свого телефону. Аби був інтернет

Навчальні курси онлайн | © Pexels

Як отримати нову професію онлайн (Pexels)

Війна позбавила українців не лише звичного життя, але й роботи та високих зарплат. Утім не секрет, що збільшити шанс знайти роботу можна, змінивши професію або отримавши додаткові навички. Тому рятувати ситуацію взялись освітні онлайн-платформи, які відкривали доступ до курсів і робили знижки, щоб користувачі могли швидко освоїти нову професію. Наприклад, якщо ви хочете опанувати професію журналіста, то вам спершу сюди - Школа громадянської журналістики або Інтернет-медіа або Журналістика розслідувань, а далі на сайти з пошуку роботи, де ви легко знайдете віддалену вакансію журналіста і зможете працювати з будь-якого місця, де ви зараз перебуваєте.

У які сфери йти? Найменше від війни постраждали сфери ІТ, виробництва та сільського господарства, продажів, транспорту та логістики. Ми вже давали на EnableMe Ukraine перелік онлайн-курсів, де можна отримати високооплачувану професію, де чимало програм для майбутніх програмістів та інтернет-маркетологів. Утім, якщо вам більше до душі творчі професії, ви можете вивчитись на режисера кіно або діджея та заробляти музикою - нижче ми розповімо про такі курси. 

Пропонуємо перелік освітніх ресурсів, де можна отримати нову професію онлайн і безкоштовно.

Платні онлайн-курси від SKVOT охоплюють сфери дизайну, маркетингу, реклами та PR, менеджменту. На сайті можна придбати лекції, які допоможуть швидше відшукати роботу, зокрема про створення сильного портфоліо. Частина курсів SKVOT присвячена мистецтву, кіно та музиці.

У Projector Institute дев’ять факультетів: реклами, dev&data science, графіки, гуманітарних наук, дизайну інтерфейсів, маркетингу, менеджменту, фото та відео, візуальних мистецтв. За кожним із факультетів закріплено кілька більш вузькопрофільних курсів.

Курси від Air Academy навчають основам відеоблогінгу на YouTube. Спікери розповідають про те, як стати блогером та із чого почати свою нову кар’єру. 

Boosta Academy — онлайн-школа від IT-компанії Boosta прагне полегшити переживання українцям з приводу втрати роботи, пропонуючи освоїти нову digital-професію. Онлайн-школа надає охочим безкоштовний доступ до всіх своїх курсів. На вибір надається чотири напрямки: SEO & Link Building, SMM і таргетинг, Customer Care: Support&Sales або фриланс на платформі Fiverr.  

Кампстер — це iнтерактивна платформа для навчання онлайн. Тут можна опанувати професію копірайтера, вивчити німецьку, англійську або французьку мови. Також доступні курси з вивчення таких програм як Adobe Photoshop, Microsoft Excel, вступ до програмування та основи інтернет-маркетингу. 

EdEra (Education Era) — освітній проект з безкоштовними курсами для доступного навчання. До кожної лекції додається ілюстрований конспект с поясненнями. Студенти щотижня виконують та здають домашні завдання. Наприкінці курсу складають іспит. Вільний графік навчання. Видається сертифікат.

EdX - ця платформа для онлайн-освіти пропонує курси відомих університетів, таких як Оксфорд, Каліфорнійський університет в Берклі, Гарвард, Паризький університет Сорбонна та інших. Курси доступні абсолютно безкоштовно, проте якщо ви хочете отримати диплом про його закінчення — ця опція платна. 

Prometheus - український майданчик, який невпинно розвивається, додаючи до свого архіву все нові курси, значна частина яких може бути цікавою й адвокатам, юристам, представникам органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Лекції читають викладачі найкращих українських вузів, спеціалісти та практики. Усі курси розраховані на 4 тижні навчання, містять відео- та текстові матеріали, а також тестові завдання для засвоєння прослуханих тем. Після успішного проходження курсу, ви отримуєте диплом про його закінчення.

Матеріал створено за сприяння DSEE


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті