Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

500 злотих на ліки в Польщі. Поновлено програму допомоги українцям

Одна з найбільших американських гуманітарних організацій Direct Relief знову зробила доступною програму надання біженцям з України в Польщі допомоги на придбання ліків.

500 злотих на ліки | © Pexels

(Pexels)

Програма дозволяє громадянам України, які перетнули кордон після 24 лютого 2022 року і мають код PESEL, отримати кошти на придбання ліків у загальнодоступних аптеках та аптечних пунктах Польщі. Кожна особа, чию заявку до Програми буде схвалено, отримає індивідуальний Код Учасника Програми, який дозволить їй купувати ліки та інші продукти, доступні в аптеці, на суму до 500 злотих. 

До програми можуть приєднатися як дорослі, так і неповнолітні (за них подають заявку батьки/опікуни). Люди, які вже один раз отримували фінансування в розмірі 500 зл на придбання ліків, можуть подати повторну заявку.

350 злотих можна буде використати на придбання ліків за рецептом (Rx) та 150 злотих – на безрецептурні медикаменти.

Як подати заявку на отримання 500 злотих

  • заповніть електронну реєстраційну форму;

  • дочекайтеся поки ваша заявка та дані будуть перевірені організаторами;

  • після цього ви отримаєте повідомлення на адресу електронної пошти, вказану під час реєстрації (повідомлення містить штрих-код із цифрами, що дозволяє купувати ліки в аптеці, а також авторизуватися на сайті або у спеціальному додатку).

Якщо ви надіслали заявку і не отримали відповіді протягом 30 хвилин, швидше за все, ви припустилися помилки при заповненні. Тому слід спробувати повторити заповнення заявки та надіслати її ще раз.

Контакти в разі виникнення питань чи проблем із реєстрацією:

Гаряча лінія: +48 42 612 09 96

Email: contact@health4ukraine.com

Як скористатися штрих-кодом в аптеці

Код можна буде показати в аптеці на екрані смартфона або роздрукувати та подати в паперовому вигляді. 

У програмі беруть участь усі польські аптеки. Ви купуєте лікарські препарати власним коштом і відправляєте документ (квитанцію, рахунок з ПДВ та рецепт, якщо ліки куплені за рецептом), що підтверджує купівлю, на вказану електронну адресу і подаєте заявку на відшкодування витрат.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті