Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Профіль нашого експерта: Гунта Анча

Спеціаліст та активіст з питань інклюзії осіб з інвалідністю

Гунта Анча протягом усієї своєї кар’єри була активним борцем за права інвалідів. З 2002 року вона є головою Латвійської зонтичної організації для інвалідів SUSTENTO.
З 2013 року Гунта Анча є членом виконавчого комітету EDF (Європейського форуму інвалідів) і генеральним секретарем. Вона є головою членського та мандатного комітету, а також членом комітету з прав людини та недискримінації та біженців та мігрантів з інвалідністю.

Вона також активно пропагує гендерну рівність. Вона була членом правління Європейського жіночого лобі з 2006 по 2010 рік (найбільшої парасолькової організації жіночих асоціацій в Європейському Союзі (ЄС)).
З 2004 по 2020 рік вона була членом Європейського економічного та соціального комітету (EESC), консультативного органу ЄС, який надає представникам європейських груп соціально-професійних інтересів та іншим особам офіційну платформу для висловлення своїх точок зору з питань ЄС. Він відіграє ключову роль у процесі прийняття рішень Союзом.

Латвійська зонтична організація для інвалідів (SUSTENTO)

SUSTENTO працює над тим, щоб уряд розробляв політику, яка забезпечує права людини та недискримінацію людей з інвалідністю та хронічними захворюваннями, сприяючи повній інтеграції.

SUSTENTO є єдиною зонтичною організацією в Латвії, яка об'єднує 55 організацій людей з обмеженими можливостями, таким чином утворюючи безпосереднє представництво понад 50 000 людей з інвалідністю та/або хронічними захворюваннями. У 2002 році організацію було засновано для того, щоб об’єднати якомога більше об’єднань і прагнути забезпечити дотримання прав і потреб людей з інвалідністю.

SUSTENTO є єдиною організацією, яка представляє латвійський неурядовий сектор у політиці щодо інвалідності в Європейському Союзі, пропагуючи повагу до прав людини відповідно до міжнародного права


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті