Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Продовження тимчасового захисту в країнах Євросоюзу

Дію Директиви тимчасового захисту для українців в ЄС, активовану у березні 2022 року на один рік, автоматично продовжено до березня 2024 року.

Тимчасовий захист в ЄС | © https://www.consilium.europa.eu/

(https://www.consilium.europa.eu/)

Про це в Брюсселі повідомила європейський комісар з питань внутрішніх справ Ілва Йоганссон.

Директива надає українцям низку прав, зокрема:

  • на роботу, 
  • житло, 
  • освіту, 
  • медичну допомогу.
« Сьогодні вранці ми прокинулися, почувши, як падають бомби на Київ, Одесу, Львів та інші міста. Це лише демонструє наскільки важливо продовжувати надавати підтримку Україні та демонструвати солідарність із українцями. Сьогодні ми говоримо про підтримку ЄС, яку ми надаємо українським біженцям у ЄС і тим, хто хотів би повернутися додому. Тому сьогодні маю два оголошення. Я хочу оголосити, що Директива про тимчасовий захист продовжена до березня 2024 року. Те, що ми побачили сьогодні вранці, також дає змогу чітко зрозуміти, що ми продовжуватимемо вітати всіх, кому доведеться їхати до ЄС »
прокоментувала єврокомісар обстріл України 10 жовтня 2022 року.

Друге оголошення Йоханссон зробила для тих українців, які планують повернутись додому на тривалий час.

« Як ми бачимо сьогодні ситуація у сфері безпеки залишається дуже невизначеною. Ми бачили серйозний прогрес на полі бою з боку українців, що нас надихає, і це може бути ще однією причиною чому зараз путінський режим безпорадно кидає бомби на Україну. Коли ви вирішите поїхати в Україну, а згодом ситуація несподівано зміниться і вам знову доведеться виїжджати з країни, ЄС продовжить вас захищати »
окреслила єврокомісар суть другого рішення.

Таким чином, українці не втрачатимуть статусу тимчасового захисту, навіть якщо вони повернуться додому на тривалий час.

“Тому ми вирішили, що громадянам України не потрібно виходити з реєстру – українці можуть залишити за собою документи про тимчасовий захист, які отримали. Все що потрібно зробити, так це повідомити національні або місцеві органи влади за місцем знаходження, що ви повертаєтеся в Україну”.

Нагадаємо, що членами Європейського Союзу є такі країни: Австрія, Бельгія, Болгарія, Хорватія, Кіпр, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Греція, Іспанія, Нідерланди, Ірландія, Литва, Люксембург, Латвія, Мальта, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Швеція, Угорщина, Італія.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті