Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Продовження тимчасового захисту для українців в Естонії

В Естонії з 9 березня 2022 року запровадили дозвіл на проживання для українців на один рік, тож у більшості українців він закінчиться у березні-квітні 2023 року. Статус дає біженцям право на навчання, роботу, медичне страхування та отримання виплат.

Продовження тимчасового захисту в Естонії | © Pexels

(Pexels)

Продовжити посвідку на постійне проживання можна через електронну адресу бюро самообслуговування Департаменту поліції та прикордонної охорони. 

«Оскільки війна триває, отримувачі тимчасового захисту зможуть продовжити свій дозвіл на проживання. Для цього в середовищі самообслуговування на адресу asylum.politsei.ee треба подати клопотання», – повідомила комісар бюро ідентичності та статусів Департаменту поліції та прикордонної охорони Марина Пильдма.

Клопотання про продовження посвідки можна подати не більше ніж за 3 місяці до закінчення посвідки на проживання, але не пізніше, ніж за місяць до закінчення терміну її дії.

Потрібно подати клопотання про продовження статусу до Департаменту поліції і прикордонної охорони. Можна звернутися особисто або заповнити заявку онлайн. Треба обов’язково вказати особисті дані:

  • ПІБ;

  • зареєстроване місце проживання в Естонії;

  • номер картки посвідки на проживання (документ, яки видали при оформленні статусу);

  • для зручності вкажіть, у якому саме відділі департаменту ви хочете отримати нову картку. Працівники служби можуть вимагати додаткові дані, тож не ігноруйте електронні листи та дзвінки.

Зазначається, що в деяких випадках можуть бути потрібні додаткові дані або відвідування зали обслуговування – тоді з людиною зв'яжуться особисто.

Наявність або продовження тимчасового захисту не обов’язкові для українців в Естонії. Всі громадяни України мають право залишатися і жити в країні навіть без звернення за тимчасовим захистом, але в цьому випадку вони не мають дозволу на роботу і соціальних гарантій.

Залишилися питання по оформленню біженства в Естонії?

Зверніться до спільноти, щоб отримати більше інформації

Поставити питання


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті