Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Продовження тимчасового захисту для українців у Чехії

Тимчасовий захист, який було отримано українцями після 24 лютого 2022 року, діє до 31 березня 2023 року.

Умови продовження тимчасового захисту в Чехії | © Pexels

Тимчасовий захист в Чехії (Pexels)

Але його можна буде подовжити до 31 березня 2023 року завдяки новому пакету законів «Лекс Україна IV», який чеський уряд затвердив 30 листопада.
Продовжити тимчасовий захист можуть особи, які мають дійсний статус тимчасового захисту. Продовжити тимчасовий захист буде можливо у режимі онлайн, а потім особисто. Сайт для продовження тимчасового захисту буде запущено на початку 2023 року. При реєстрації, в тому числі необхідно вказати: зареєстровану адресу місця проживання в Чеській Республіці, адресу та назву школи, в якій є зареєстрована Ваша дитина, для дотримання обов'язкового навчання (якщо такий обов'язок виник). 

Як можна продовжити тимчасовий захист?

  • На початку 2023 року буде запущено новий сайт для реєстрації стосовно продовження тимчасового захисту.

Для проведення реєстрації буде період з січня до 31 березня 2023 р.

  • Після проведення реєстрації зарезервуйте термін особистої зустрічі в Департаменті у справах іноземців та міграційної політики МВС. Після реєстрації Ваш статус тимчасового захисту буде продовжено до 30 вересня 2023 р., щоб Ви мали достатньо часу для візиту до відділення та надання необхідних документів.
  • У відділенні Крайових центрів допомоги Україні Вам вклеять візову наклейку, таким чином статус тимчасового захисту буде продовжено до 31 березня 2024.

Зверніть увагу!

У зв'язку із запланованим продовженням тимчасового захисту особам, які мають статус тимчасового захисту необхідно вчасно повідомляти про будь-які зміни, стосовно перебування на території Чеської Республіки (зміну місця проживання, зміну проїзного документа, зміну інших персональних даних).

Якщо Ви не встигнете зареєструватися онлайн для продовження тимчасового захисту до 31 березня 2023 р., Ваш статус тимчасового захисту закінчиться в цей день. У такому випадку Вам необхідно подати повторно заяву на отримання тимчасового захисту.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті