Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer
Skip to Content Skip to Mainnavigation Skip to Meta Navigation Skip to Footer

Інформація для біженців з України в Болгарії

Болгарія створила служби підтримки для людей з України.

Прапор Болгарії | © Pixabay

Інформація для біженців з України в Болгарії (Pixabay)

1. Болгарія для України - Платформа для понад 200 людей, волонтерів, членів IT-спільноти Болгарії, підприємців та друзів України, які об'єдналися та підтримали жертв війни в їхній спробі покинути Україну або біженців, які хочуть залишитися у Болгарії. Пропонуються різні шляхи допомоги.

Інформація про:

  • Екстренна евакуація

  • Підтримка по прибутті

  • Проживання в Болгарії

  • Правовий захист

  • Отримання гуманітарної допомоги

  • Освіта

  • Важливі контакти

  • Медична допомога 

  • Тимчасовий захист

 

Ukraine.gov.bg

 

2. Hour Space - Психологічна допомога

Для отримання додаткової інформації, натисніть тут.

 

3. JAMBA - Кар'єра для всіх - Підтримка в пошуку роботи та зарахування на ринок праці в Болгарії для біженців з України

www.jamba.bg

 

4. Фонд „Світло Марії“ - надає спеціалізовану підтримку сім’ям біженців з України, у тому числі людям з вадами розумового розвитку, надаючи можливість залучити цих людей до діяльності Денного центру #Світове. Фонд також може запропонувати роботу біженцям з України, які мають інтерес і мотивацію розвиватися у сфері підтримки людей з вадами інтелекту.

https://mariasworld.org/bg/

 

«Партнерство для кожної дитини» та Жіночий консорціум України буде використано відповідно до специфічних потреб дітей в Україні.

nmd.bg 

 

5. Будинок Карін та Український Культурний Дім у Варні - Акція підтримки дітей та сімей з Украіни (памперси; суміші, каші, пюре; бутильована вода; вологі серветки), а також одяг жіночі та дитячі зимові куртки; ковдри).

karindom.org 

 

6.Болгарський червоний хрест - організація зі збору фінансових та матеріальних пожертв постраждалим 

www.redcross.bg 

 

7. Болгарський Гельсінський Комітет - збирає кошти для надання правової допомоги, перекладу матеріалів про права українців, які в’їжджають до Болгарії

www.bghelsinki.org 

 

8. Національна мережа для дітей (НМД) - організація спрямовує всі зібрані щомісячні пожертви на допомогу дітям в Україні двом українським організаціям

 

9. Caritas 

Для отримання додаткової інформації, натисніть тут.

 

10. Фонд „Місіонерські Крила“  - розпочинає кампанію фінансової, соціальної та медичної підтримки, психологічної допомоги, гігієнічних матеріалів та одягу. Організація вже допомагає українським громадянам у транспортуванні з кордону, надає житло, правову та матеріальну підтримку.

https://www.facebook.com/MissionWingsStaraZagora/

 

11. Центр бессарабських болгар в Болгарії - акція на одяг, ліки, бинти, а також пошук волонтерів для сортування пожертв.

https://www.facebook.com/centarbbbg/

 

12. Національна асоціація волонтерів у Республіці Болгарія - шукає лікарів з українською та російською мовами для обстеження та профілактики біженців у населених пунктах, де практикують медики. Вона також набирає людей без медичної освіти, готових допомогти в різних видах діяльності в країні. Підтримує студентів, які тут навчаються, а їхні батьки перебувають в Україні і не мають засобів для прожиття – пакетами, основними товарами та продуктами, а потім невеликими сумами.

navrb.bg 

 

13. КОНКОРДІЯ Болгарія - розширює свої спальні місця та висловлює готовність надати притулок дітям у Соціально-молодіжному центрі «Св. Костянтина», що знаходиться на вулиці Павліна Унуфрієва, 4, м. Софія.

www.concordia.bg 

 

14.Центр розвитку дитини “Маленькі чудеса”, Фонд “Наші недоношені діти” - кампанія підтримки сімей, які прибули з України. Вони працюватимуть як пункт збору пожертвувань, які будуть відправлені до Болгарського Червоного Хреста в м. Софія, а потім до тих, хто потребує. Їх можна знайти за адресою: м. Софія, вул. Мера Димитра Думбалакова, 38, 5 поверх, Центр розвитку дитини «Маленькі чудеса».

premature-bg.com 

 

15. Фонд „Кукуряк" - Пропонує підтримку дітям сімей українських біженців, які проживають у м. Стара Загора. «Ми можемо забезпечити для них навчальні заходи, навчальний зал на півдня протягом навчального року, а також щоденні заходи під час весняних та літніх канікул, які включають подорожі, спортивні заходи, ігри на свіжому повітрі тощо».

Для отримання додаткової інформації, натисніть тут.

 

16. УНІСЕФ - Компанія збору коштів для дітей та сімей, які постраждали від конфлікту.

dari.unicef.bg/ukraina 

 

17. BCause - Компанія збирає кошти на продукти харчування, дезінфікуючі засоби, гігієнічні засоби, термоковдри, противірусні засоби, марлю, бинти, медичні рюкзаки та багато іншого, що потребують постраждалі діти та громадяни України похилого віку, які сьогодні не можуть ходити на роботу та жити вдома.

www.bcause.bg 

 

18. Болгарський жіночий фонд - Болгарський жіночий фонд відкриває Надзвичайний фонд для підтримки жінок і дітей, які постраждали від війни в Україні. Кошти будуть розподілені постраждалим в Україні, а також жінкам і дітям, які прибули до Болгарії.

bgfundforwomen.org 

 

Якщо ви хочете спілкуватись з іншими людьми з обмеженими можливостями з України, які проживають у Болгарії, або з батьками дітей з обмеженим можливостями, ми радимо вам опублікувати своє питання у нашій спільноті - Посилання.


Чи була корисною Вам ця стаття?

Повідомити про помилку? Повідомте зараз.

Знайдіть відповіді на всі ваші запитання у нашій Спільноті